Meer dan een school

Op de Erasmus reiken we meer aan dan de bekende lesvakken. Zowel onder als na schooltijd is er ruimte voor beweging en creativiteit.

Lees verder
Sluiten

Meer dan een school

We bieden allerlei activiteiten aan, zowel onder als na schooltijd. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen opgroeien in een diverse, uitdagende wereld en zoveel mogelijk in ‘beweging’ komen en nieuwe dingen leren. Samen met onze enthousiaste partners buiten de school halen we die wereld zoveel mogelijk naar ons toe. Samen bewegen en ontwikkelen we!

Naschoolse activiteiten

Elke dag is er na schooltijd een activiteitenaanbod voor de kinderen. In samenwerking met Stadskids ontmoetingscentrum de Rietschoot en OBS de Zandloper in Koedijk kunnen de kinderen na schooltijd, tegen een kleine vergoeding, meedoen aan verschillende activiteiten. Dit zijn creatieve, sportieve en soms wetenschappelijke activiteiten. Ook kunnen kinderen film kijken of toneel spelen.

Muziek

Op de Erasmus krijgen de kinderen muziekles vanuit de methode 1,2,3ZING. Alle leerkrachten zijn bijgeschoold door professionele muziek- en zangdocenten van Artiance, Centrum voor de Kunsten Alkmaar. Kinderen zingen, bespelen muziekinstrumenten en bewegen op muziek.

Bewegen en gezondheid

Op de Erasmus drinken we graag water. Dit is gezond en lekker. Op woensdag is het fruitdag. Dan nemen we fruit mee als tussendoortje. Alle kinderen hebben twee keer in de week gymles. We doen mee aan sportactiviteiten zoals schooljudo, schooltennis, schaatsen, Aikido, schoolhandbal en schoolvoetbal.